Mustul de mere este un preparat aromat, care se pastreaza peste iarna, intr-o camara aerisita si racoroasa.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
8 kg mere
2 kg zahar
2 l apa
scortisoara
Mod de preparare
Spala merele in apa rece, apoi taie-le felii groase. Pune totul la fiert in 2 l de apa, dupa ce ai acoperit mai intai feliile de mar cu zahar.
Dupa ce merele s-au inmuiat, se trage vasul de pe foc si se lasa continutul la racit. Trebuie sa treci merele printr-o sita, apoi le pui din nou in apa in care au fiert.
Adauga si 1-2 lingurite de scortisoara. Mustul obtinut se lasa sa clocoteasca 10 minute, apoi se toarna cald in sticle sterilizate.
Leaga sticlele cu celofan si pasteurizeaza-le.
Pastreaza mustul la camara, pana in momentul servirii.
Tipul bucatariei
Internationala