Must de struguri

/ / Modificat: 2012-08-23
Must de struguri

Mustul de struguri se prepara toamna, iar daca il sterilizezi poti avea acest produs si pe timpul iernii.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

6 kg struguri

1 l apa

1 kg zahar

1/2 lamaie

Mod de preparare

Spala strugurii foarte bine de praf, apoi stoarce-i cu mana si strecoara-i printr-un tifon. Amesteca sucul obtinut cu zaharul si 1/2 lamaie taiata felii subtiri.

Fierbe sucul la foc moale, circa 10 minute, apoi toarna mustul in sticle mici, curate si uscate, care se pasteurizeaza si se pastreaza pentru iarna.

Trucuri

Pasteurizarea sticlelor presupune ca mustul sa fie turnat in ele fierbinte, apoi sticlele se leaga cu celofan. Asezi sticlele intre paturi, pentru ca sa pastrezi continutul cald cel putin 24 de ore.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Struguri

Articole recomandate

Citeste si despre