Sirop de menta

/ / Modificat: 2014-07-18
Sirop de menta

Siropul de menta este un preparat versatil, care poate fi savurat atat in bauturile racoritoare de vara, cat si in combinatie cu diverse sotimente de inghetate sau prajituri. Exista chiar si fripturi care se prepara cu acest delicios sirop de menta, pe care este indicat sa il prepari in casa, pentru a te bucura de un gust autentic, dar si sanatos!

Timp de preparare

30 min + 3-4 ore  

Dificultate

usor  

Ingrediente

450 g frunze de menta

1.5 kg zahar

1.5 l apa

zeama de la 1-2 lamai

Mod de preparare

Stropeste frunzele de menta, spalate in prealabil, cu zeama de lamaie. Toaca apoi frunzele marunt, iar intre timp, pune apa la fiert. Dupa ce ai terminat de maruntit menta, adauga apa fierbinte peste ele.

Acopera vasul cu un capac si lasa frunzele sa se macereze vreo 3-4 ore. Strecoara frunzele de zeama, pe care o pui intr-un vas separat, si stoarce-le apoi si intr-un tifon, pentru a extrage cat mai mult suc din ele.

Adauga zaharul peste zeama si pune-o la fiert, timp de 15 minute, pana clocoteste, iar zaharul e topit complet. Toarna siropul in sticle curate, inchide-le ermetic si depoziteaza-le in spatii reci si intunecate.

Articole recomandate

Citeste si despre