Cheesecake Dubai cu ciocolata

/ / Modificat: 2025-02-13
Cheesecake Dubai cu ciocolata

Un desert cu totul special ce combina rafinamentul oriental cu delicatetea unui cheesecake clasic. Inspirat de eleganta luxuoasa a Dubaiului si de aromele sale inconfundabile, acest desert reinterpreteaza traditia cu un twist modern. Textura incredibil de cremoasa a branzei, imbogatita cu note subtile de ciocolata, vanilie si fistic, se aseaza perfect pe un blat crocant de Kataif, specific bucatariei arabe. Indiferent daca vrei sa aduci un strop din magia Orientului in casa ta sau sa impresionezi invitatii cu un desert deosebit, aceasta reteta este alegerea ideala pentru orice ocazie speciala.

Ingrediente:

Pentru baza de biscuiti:

  • 300 g biscuiti cu unt
  • 150 g unt topit

Pentru stratul de fistic:

  • 100 g unt de fistic
  • 100 g taitei de foietaj (filo taitei)

Pentru umplutura de ciocolata:

  • 500 g crema de branza
  • 200 g ciocolata neagra (minim 60% cacao)
  • 100 g zahar pudra
  • 250 ml smantana dulce
  • 1 lingurita extract de vanilie

Pentru decor:

  • 50 g fistic tocat
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare:

1. Pregatirea bazei de biscuiti:

  1. Marunteste biscuitii intr-un robot de bucatarie pana obtii o textura fina.
  2. Amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit pana obtii o compozitie omogena.
  3. Toarna compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 20-22 cm, tapetata cu hartie de copt.
  4. Niveleaza si preseaza bine cu dosul unei linguri, apoi da la frigider pentru 30 de minute.

2. Pregatirea stratului de fistic:

  1. Incalzeste untul de fistic usor pentru a deveni mai fluid.
  2. Rupe taiteii de foietaj in bucati mici si amesteca-i cu untul de fistic.
  3. Pune acest amestec peste stratul de biscuiti si preseaza usor.

3. Prepararea umpluturii de ciocolata:

  1. Topeste ciocolata neagra la bain-marie sau in cuptorul cu microunde (in reprize de 20-30 secunde, amestecand intre ele).
  2. Intr-un bol mare, mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si extractul de vanilie pana devine cremoasa.
  3. Adauga smantana dulce si continua sa mixezi la viteza medie.
  4. Incorporeaza ciocolata topita si amesteca pana obtii o compozitie omogena.
  5. Toarna umplutura peste stratul de fistic si niveleaza bine.
  6. Da cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 4-6 ore, ideal peste noapte.

4. Decorare si servire:

  1. Topeste ciocolata alba si decoreaza suprafata cheesecake-ului cu dungi subtiri sau un model la alegere.
  2. Presara fisticul tocat pe deasupra pentru un plus de textura si culoare.
  3. Serveste cheesecake-ul rece si bucura-te de gustul sau decadent!

Pofta buna!

Sursa: www.realitatea.net

Sursa foto: freepik

 

Taguri Cheesecake ciocolata Desert copii

Articole recomandate

Citeste si despre