Borsul cu perisoare din dovlecel este o alternativa la ciorba clasica cu perisoare si o idee excelenta de preparat pentru vegetarieni sau cei care tin post!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2-3 dovlecei
2 morcovi
2 ardei grasi
2 ceapa
1 ceasca de orez
1 conserva rosii in bulion
150 g branza de vaci
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
2 oua
bors
Mod de preparare
Pune o oala cu apa si sare la fiert.
Curata ardeii, morcovii, o ceapa si toaca-le marunt, apoi pune legumele in apa care clocoteste.
Dupa ce legumele incep sa fiarba, adauga si rosiile din conserva, iar dupa putin timp, toarna si o parte din orez, spalata in prealabil.
Intre timp, prepara perisoarele. Dovleceii se dau pe razatoare si se pun la scurs, intr-o sita.
Curata cealalta ceapa si toac-o marunt, apoi adaug-o peste dovlecei.
Se amesteca dovleceii cu sare, se adauga branza de vaci, orezul ramas, mararul tocat marunt si ouale batute.
Amesteca ingredientele si incepe sa prepari perisoarele si sa le pui in ciorba, la foc mic.
Pune si bors, dupa gust, mai potriveste ciorba de sare si la final, adauga patrunjelul tocat.
Tipul bucatariei
romaneasca