Bors de crap

/ / Modificat: 2012-06-13
Bors de crap

Borsul de crap este un preparat foarte gustos, care se prepara destul de simplu daca ai la indemana cateva secrete.

Foto: hobaia.ro

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1,5 kg peste

3 l apa

3 morcovi

200 g albitura

3 cepe

2 ardei grasi

100 ml ulei

pasta tomate

1 kg rosii

sare

1/2 l bors

verdeata proaspata (leustean, patrunjel)

Mod de preparare

Curata pestele de solzi si intestine, spala-l in apa rece, portioneaza-l si sareaza-l.

Curata zarzavatul, spala-l si taie-l felii pe lungime. Curata ceapa si tai-o marunt. Curata rosiile si toaca-le cubulete.

Caleste ceapa si ardeii in ulei incins.

Pune apa la fiert, adauga bucatile de peste si toate zarzavaturile, lasand rosiile deoparte.

Lasa zeama sa fiarba circa 50 de minute, adauga rosiile, potriveste de gust cu sare, piper si bors (fiert separat) si mai lasa totul la fiert inca 15 minute.

Serveste borsul de crap cu verdeata proaspata deasupra.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Bors Crap

Articole recomandate

Citeste si despre