Borsul de crap este un preparat foarte gustos, care se prepara destul de simplu daca ai la indemana cateva secrete.
Foto: hobaia.ro
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1,5 kg peste
3 l apa
3 morcovi
200 g albitura
3 cepe
2 ardei grasi
100 ml ulei
pasta tomate
1 kg rosii
sare
1/2 l bors
verdeata proaspata (leustean, patrunjel)
Mod de preparare
Curata pestele de solzi si intestine, spala-l in apa rece, portioneaza-l si sareaza-l.
Curata zarzavatul, spala-l si taie-l felii pe lungime. Curata ceapa si tai-o marunt. Curata rosiile si toaca-le cubulete.
Caleste ceapa si ardeii in ulei incins.
Pune apa la fiert, adauga bucatile de peste si toate zarzavaturile, lasand rosiile deoparte.
Lasa zeama sa fiarba circa 50 de minute, adauga rosiile, potriveste de gust cu sare, piper si bors (fiert separat) si mai lasa totul la fiert inca 15 minute.
Serveste borsul de crap cu verdeata proaspata deasupra.
Tipul bucatariei
Romaneasca