Borsul de legume cu perisoare se serveste cald, cu multa verdeata deasupra.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
450 g carne tocata
2 linguri de orez
1 felie subtire franzela uscata
1 morcov
1 telina mica
1 ceapa alba
1/2 legatura patrunjel
450g rosii la conserva/ proaspete
500 ml bors
sare, piper
Mod de preparare
Pune o oala cu 2 l de apa la fiert la foc mare, apoi adauga legumele curatate si taiate cubulete, insa ai grija sa pastrezi 1/3 din ceapa pentru perisoare.
Pentru perisoare, inmoaie felia de paine si tai-o marunt, amesteca cu carnea, orezul, ceapa ramasa, 1/4 din patrunjelul tocat marut, sare si piper. Formeaza bilute egale, pe care le pui in oala cu legume.
Lasa ciorba la fiert 25 de minute, adauga rosiile si borsul, apoi presara si verdeata tocata.
Tipul bucatariei
Romaneasca