Ciorba cu afumatura este o reteta provenita din Ardeal, bogata in bucati de afumatura si garnisita cu legume delicioase si arome naturale!
Foto: anditudor.blogspot.ro
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1 ciolan afumat (sau alt tip de afumatura)
1 ceapa
2 morcovi
1 pastarnac
1 bucata telina
1 ardei gras
2 cartofi
1 conserva rosii in bulion
un pumn de fasole verde
1 dovlecel
zeama de varza acra (bors)
1 legatura patrunjel
smantana
sare
Mod de preparare
Spala bine ciolanul sau taie in bucati afumatura si pune-o la fiert.
Curata toate legumele si toaca-le marunt.
Pune putin ulei intr-o tigaie si caleste toate legumele, incepand cu ceapa, morcovii, ardeiul gras, pastarnacul si telina si apoi restul.
Lasa ciolanul sa fiarba pana in momentul in care carnea incepe sa cada de pe os. Scoate osul si toarna in zeama legumele calite.
Lasa-le sa fiarba si apoi adauga rosiile si borsul sau zeama de varza.
Mai lasa la fiert vreo 5-6 minute, apoi inchide focul si presara pe deasupra patrunjelul verde tocat.
Sfaturi
Ciorbita cu afumatura are un gust deosebit atunci cand este servita cu smantana.
Tipul bucatariei
romaneasca