Ciorba de burta cu cheie si-a luat denumirea din limbajul de argou al macelarilor, unde "cheie " inseamna rasol de vita.
Foto: europeupclose.com
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
1,5 kg burta (spalata si curatata)
1 coada de vaca sau genunchi de vaca ("cheie")
1 ceapa alba
2 morcovi
4 oua
300 g smantana
otet
sare
1 capatana usturoi
Mod de preparare
Pune la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa, in 4 litri de apa si o lingura de sare.
Lasa totul sa fiarba o ora si jumatate. Intre timp, separa galbenusurile de la 4 oua si amesteca-le cu smantana, mixandu-le bine.
Piseaza usturoiul ca la mujdei. Scoate burta si tai-o suvite de aproximativ 5 centimetri lungime si 1 centimetru latime. Scoate oasele si marunteste carnea de pe ele.
Morcovii ii tai felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta taiteii de burta, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smantana batuta cu oua.
Adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Tipul bucatariei
Romaneasca