Ciorba de burta cu cheie

/ / Modificat: 2012-09-25
Ciorba de burta cu cheie

Ciorba de burta cu cheie si-a luat denumirea din limbajul de argou al macelarilor, unde "cheie " inseamna rasol de vita.

Foto: europeupclose.com

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

1,5 kg burta (spalata si curatata)

1 coada de vaca sau genunchi de vaca ("cheie")

1 ceapa alba

2 morcovi

4 oua

300 g smantana

otet

sare

1 capatana usturoi

Mod de preparare

Pune la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa, in 4 litri de apa si o lingura de sare.

Lasa totul sa fiarba o ora si jumatate. Intre timp, separa galbenusurile de la 4 oua si amesteca-le cu smantana, mixandu-le bine.

Piseaza usturoiul ca la mujdei. Scoate burta si tai-o suvite de aproximativ 5 centimetri lungime si 1 centimetru latime. Scoate oasele si marunteste carnea de pe ele.

Morcovii ii tai felii. Ceapa se arunca. Se reintroduc in supa deja facuta taiteii de burta, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smantana batuta cu oua.

Adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Ciorba Burta

Articole recomandate

Citeste si despre