Ciorba de cartofi

/ / Modificat: 2013-11-25
Ciorba de cartofi

Ce poate fi mai gustos decat o ciorba acra cu zeama de varza si leustean proaspat? Daca vrei sa le pregatesti celor dragi aceasta ciorba, te poti inspira din reteta noastra.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

500 g cartofi

4 fire ceapa verde

2 catei de usturoi

500 ml zeama acra de varza

2 rosii

1 ardei gras

sare

ulei

2 oua

leustean

Mod de preparare

Curata cartofii si pune-i la fiert in apa calda. Dupa 20 de minute, adauga ceapa, usturoiul si ardeiul, taiate felii foarte subtiri.

Continua fierberea inca 15 minute, la foc mic, apoi adauga rosiile decojite si taiate cubulete mici. Acreste ciorba cu zeama de varza si potriveste de gust cu sare.

Cand este aproape gata, adauga in ciorba 2 linguri de ulei, parfumeaza cu leustean proaspat tocat si drege cu ou batut.

Trucuri

Serveste ciorba calda sau rece, cu mamaliguta alaturi.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Ciorbe Cartofi

Articole recomandate

Citeste si despre