Ciorba de curcan

/ / Modificat: 2012-05-07
Ciorba de curcan

Din alimentatia celor mici nu trebuie sa lipseasca supele sau ciorbele, astfel incat o ciorba de curcan este o varianta buna de luat in calcul atunci cand nu stii ce sa mai gatesti.

Foto: tasteofhome.com

Timp de preparare

190 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 tija telina, tocata

2 cepe mici, tocate

1 morcov

1 lingura bulion

sare

piper

cimbru

50 ml vin alb

500 g carne de curcan, fiarta

1 carcasa curcan

200 g smantana

1/2 l bors

Mod de preparare

Taie carcasa de curcan in mai multe bucati, apoi pune-le la fiert intr-o oala. Adauga apa cat sa umpli jumatate din oala, apoi lasa totul sa dea in clocot.

Caleste telina, ceapa si morcovul intr-o tigaie, apoi adauga aceste legume peste carcasa de curcan.

Acopera oala si las-o sa fiarba, la foc mic, timp de doua ore. Dupa ce a fiert, arunca carcasa de curcan. Strecoara supa intr-o alta oala si adauga borsul fiert separat. Adauga si cimbru, sare, piper, bulion si un pahar de vin alb.

Lasa supa sa mai fiarba inca 20 de minute, apoi adauga bucatele de curcan deja fierte si presara verdeata deasupra.

Serveste ciorba de curcan cu o lingura de smantana.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Ciorbe

Articole recomandate

Citeste si despre