Ciorba de dovlecei

/ / Modificat: 2012-05-09
Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei este una dintre cele mai sanatoase si gustoase ciorbite de legume. Nu ezita sa prepari aceasta reteta de fiecare data cand este sezonul dovleceilor.

Foto: hostedmedia.reimanpub.com

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

5-6 dovlecei

3 legaturi de ceapa verde (sau 2 cepe)

1 morcov

o conserva de rosii in bulion

2 ardei grasi

1 legatura mare de patrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Curata dovleceii si taie-i cubulete mici. Pune-i la fiert, impreuna cu ceapa tocata marunt si morcovii rasi pe razatoare.

Lasa legumele sa fiarba cam 10-15 minute si adauga ardeiul gras si rosiile in bulion.

Potriveste de sare, adauga un varf de lingurita de piper si gusta sa vezi daca este suficient de acra. Daca nu este, mai adauga putin bors sau sare de lamaie.

La sfarsit, presara patrunjelul tocat marunt.

Valori nutritrionale per 100 g

Calorii: 58.4

Proteine: 2.9 g

Trucuri

Ciorbita este mult mai gustoasa daca la sfarsit o dregi cu un ou si putina smantana. Atentie, numarul de calorii creste daca adaugi aceste ingrediente.

Tipul bucatariei

romaneasca

Taguri Retete dovlecei Retete ciorbe

Articole recomandate

Citeste si despre