Ciorba de dovlecei cu iaurt

/ / Modificat: 2012-06-12
Ciorba de dovlecei cu iaurt

Ciorba de dovlecei cu iaurt este una dintre ciorbele traditionale, pe care gospodinele le pregatesc in sezonul calduros. Ciorba de dovlecel se serveste, de regula, rece.

Foto: bucataras.ro

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2-3 dovlecei

1 cescuta orez

300 ml iaurt

1,5 l apa

zarzavat ciorba

sare

patrunjel

Mod de preparare

Pune apa la fiert cu zarzavatul pentru ciorba, adauga apoi orezul spalat si lasa sa dea in cateva clocote.

Spala dovleceii si taie-i cubulete, adauga-i peste zeama care clocoteste. Dupa ce cubuletele de dovlecei sunt bine patrunse, toarna iaurtul in ciorba, potriveste totul de gust cu sare si piper.

Presara deasupra ciorbei patrunjel proaspat tocat.

Serveste ciorba rece sau calda, dupa preferinta. Optional, poti imbogati gustul acestei ciorbe cu usturoi verde.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Dovlecel Iaurt Ciorba

Articole recomandate

Citeste si despre