Ciorba de fasole este usor de preparat, daca stii cateva secrete.
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
500 g fasole uscata
2 cepe
1 morcov
1 radacina patrunjel
100 g telina
1 ardei gras
4 linguri bulion
3 linguri ulei
sare
1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare
Lasa fasolea la inmuiat in apa rece, cu cel putin 10 ore inainte.
Pune fasolea la fiert in 3 litri de apa amestecata cu un varf de lingurita de bicarbonat. Dupa 5 minute, varsa aceasta apa si inlouieste-o cu alti 3 litri de apa.
Lasa fasolea la fiert inca 15 minute, apoi adauga in ciorba ceapa tocata marunt, morcovul, telina si radacina de patrunjel (date pe razatoare) si ardeiul tocat cubulete.
Lasa ciorba la fiert pana cand fasolea este complet fiarta, adauga bulionul si potriveste de gust cu sare. Lasa ciorba pe foc, sa dea in cateva clocote, apoi presara pe deasupra verdeata proaspata.