Nimeni nu poate refuza o ciorba de fasole cu afumatura, asa ca nu dai gres daca alegi sa oferi familiei tale acest fel de mancare.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 kg fasole
1 ceapa
1 morcov
2 rosii
2 foi de dafin
2 linguri bulion
2,5 l apa
tarhon
sare
piper
ulei
0,5 kg ciolan afumat
Mod de preparare
Lasa fasolea la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi, pune boabele de fasole la fiert, iar dupa primele clocote schimba-i apa. Repeta operatiunea de trei ori.
In paralel, pune la fiert carnea cu un praf de sare, pana cand se inmoaie. Adauga carnea in oala in care fierbe fasolea, dupa ce i-ai schimbat ultima apa.
Caleste ceapa si morcovul in 2 linguri de ulei si stinge cu pasta de tomate. Adauga peste fasole prajeala, rosiile decojite si zdrobite, foile de dafin si lasa totul la fiert, pana cand ciorba mai scade.
La final, potriveste ciorba de gust cu sare si piper.
Trucuri
Serveste ciorba cu verdeata proaspata presarata deasupra si salata de ceapa rosie alaturi.
Tipul bucatariei
Romaneasca