Ciorba de loboda se prepara foarte simplu, iar daca adaugi si niste zdrente de ou, nu te mai poti opri din mancat. Daca vrei sa te convingi cat de buna este ciorba de loboda pregateste reteta noastra.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
10 legaturi de loboda
1 ceapa uscata
2 fire ceapa verde
3 linguri ulei (pentru calit)
4 linguri ulei
1/2 litru de bors
1 legatura leustean
sare
2 oua
Mod de preparare
Toaca ceapa marunt, atat cea uscata, cat si cea verde, apoi pune-o la calit in ulei incins, pana se inmoaie putin.
Adauga loboda curata si spalata in mai multe ape, pune orezul si borsul fiert separat, apoi potriveste de sare.
Lasa ciorba la fiert, circa 25 de minute, apoi drege-o cu oul batut.
Da ciorba intr-un clocot, apoi presara leustean tocat, dupa gust.
Trucuri
Serveste ciorba cu mamaliguta calda.