Nici ciorba de miel nu trebuie sa lipseasca dintre bucatele traditionale de pe masa de Paste. Iata reteta noastra.
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
2 litri apa
1 kg carne
2 morcovi
1/2 telina
1 ardei gras verde
2 cepe
0,5 l suc de rosii
leustean
sare
piper
Mod de preparare
Taie carnea de miel in bucati mari, pe care le pui la fiert in apa rece cu sare.
Cand da in clocot, adaugi zarzavatul taiat cubulete mici sau dat prin razatoarea mare si lasi la fiert, circa 30 de minute.
Incerci din cand in cand daca este fiarta carnea, iar daca nu, mai lasi pe foc, apoi potrivesti ciorba de gust, adaugi apa daca mai e nevoie si la ultimul clocot adaugi sucul de rosii si leusteanul.
Trucuri
Serveste aceasta ciorba cu zdrente de ou si smantana grasa.
Adauga zeama de varza pentru un gust deosebit.
Tipul bucatariei
Romaneasca