Ciorba de oase de porc

/ / Modificat: 2017-05-23
Ciorba de oase de porc

Ciorba de oase de porc este un preparat de iarna, specific bucatariei romanesti. Dupa sarbatori, acest preparat traditional acrisor este extrem de apreciat in familie.

Timp de preparare: 90 minute  

Dificultate: medie

Ingrediente

3 oase de porc

2 cepe

2 morcovi

1 telina

1 radacina pastarnac

1 ceasca orez

1 legatura patrunjel

1 legatura marar

1/2 l zeama de varza

2 l apa  

Mod de preparare

Spala oasele de porc, apoi sparge-le pe lungime si pune-le la fiert intr-o oala cu apa. Cand totul incepe sa clocoteasca, inlatura spuma si lasa sa fiarba in continuare la foc domol. Dupa aproximativ o ora, strecoara supa si aseaza oala la foc mic alaturi de zarzavatul spalat si tocat marunt.

Adauga orezul spalat, iar dupa ce acesta fierbe, adauga zeama de varza. La final, presara verdeata proaspat tocata deasupra ciorbei.  

Truc: Ciorba nu are nevoie de sare, deoarece zeama de varza este suficient de sarata.

Taguri Ciorba

Articole recomandate

Citeste si despre