Ciorba de perisoare

/ / Modificat: 2012-03-27
Ciorba de perisoare

Daca vrei sa pregatesti o ciorba gustoasa pentru familia ta, poti alege sa faci ciorba de perisoare, dupa reteta noastra.

Foto: weheartfood.com

Timp de preparare: 90 minute

Dificultate: Medie

Ingrediente

Pentru perisoare

400 g carne tocata mixta

2 linguri orez

1 ou

1 praf de sare

piper

Pentru ciorba

1 radacina patrunjel

1 morcov

1/4 radacina telina

1 ceapa

1 ardei gras

250-300 ml zeama de varza (bors)

2 rosii

Mod de preparare

Da mai intai zarzavatul pe razatoarea mare, apoi caleste-l in ulei. Adauga-l intr-o oala cu circa 3 litri de apa si lasa totul la fiert.

Intre timp, pregateste perisoarele. Carnea se amesteca cu oul, orezul, sare si piper. Cand obtii o compozitie omogena, formeaza perisoarele, de marimea unei nuci, care se vor pune cu grija in zeama de ciorba fierbinte.

Adauga rosia si ardeiul, apoi potriveste ciorba de sare. Lasa oala la fiert circa o ora, dupa care adauga zeama de varza sau borsul si mai lasa cateva clocote.

Trucuri

Serveste ciorba cu smantana si leustean proaspat.

Tipul bucatariei: Romaneasca

Taguri Ciorbe Perisoare Bors Zeama de varza

Articole recomandate

Citeste si despre