O ciorba delicioasa de peste, cu mult leustean verde si un ardei iute este una din cele mai gustoase mese pe care le poti pregati pentru cei dragi.
Foto: saveur.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
3 pesti (la alegere)
1 morcov
1 radacina patrunjel
1 telina mica
1 ceapa mare
1 ardei gras
3 rosii
bors/ zeama de varza
1/2 ceasca ulei
sare
1 legatura leustean
Mod de preparare
Curata pestii bine de intestine, branhii si solzi, spala-i, apoi taie in bucati potrivit de mari, pe grosime.
Caleste ceapa tocata marunt, cubulete in uleiul incins si adauga zarzavatul dat prin razatoarea cu gauri mari, apoi stinge cu apa fierbinte. Completeaza ulterior intr-o oala circa 3 litri de apa si pune si pestele sa fiarba alaturi de legume.
Adauga pe la jumatatea timpului de fierbere rosiile si acreste cu borsul sau zeama de varza. Potriveste, totodata, de sare si mai lasa ciorba pe aragaz pana cand pestele este bine patruns.
Serveste ciorba de peste cu leustean proaspat tocat pe deasupra.
Tipul bucatariei
Romaneasca