Ciorba de porc este un preparat versatil, care poate fi facut atat cu smantana, ou batut sau cu rosii. Poate fi acrita cu bors, zeama de varza sau lamaie, dupa preferinta!
Foto: chocolatesuze.com
Timp de preparare
100 min
Dificultate
usoara
Ingrediente
400 g carne porc
2-3 oase
2 cepe
1 pastarnac
2 morcovi
1 ceasca de orez
2 l apa
2-3 oua
bors
sare
1 legatura leustean
Mod de preparare
Taie carnea de porc in bucatele mici, sparge oasele in bucatele si pune-le la fiert in apa. Da spuma la o parte, din cand in cand, cand incepe sa fiarba.
Intre timp, curata morcovii, ceapa, pastarnacul, toaca-le marunt si adauga-le in oala, dupa ce incepe sa clocoteasca.
Pune capacul si lasa-le sa fiarba la foc mic, cam 20 de minute.
Orezul, borsul si sarea se adauga in momentul in care carnea este aproape fiarta.
Intr-un bol separat, bate ouale si toarna cateva polonice din ciorba peste, apoi rastoarna totul in oala, cam la 15 minute dupa ce ai pus orezul si borsul.
Leusteanul se toaca marunt si se pune pe deasupra sau direct in farfurie, la servire.
Trucuri
Ciorba de porc se poate face si cu smantana sau rosii, iar ouale se pot bate zdrente, direct in oala, dupa ce se ia de pe foc.
Tipul bucatariei
romaneasca