Ciorba de porc cu zeama de varza este nelipsita din meniul sarbatorilor de iarna. Este satioasa, gustoasa si usor de preparat. Se serveste cu smantana si paine taraneasca.
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 kg piept de porc
500 grame cartofi
1 litru zeama de varza
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
400 grame rosii de la conserva
50 ml ulei
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Taie carnea de porc in cubulete si pune-o la fiert intr-o oala cu trei litri de apa. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa pe foc pana cand incepe sa dea in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 40 de minute.
Adauga apoi legumele tocate. Cand toate ingredientele din oala au fiert, adauga rosiile si zeama de varza. Asezoneaza cu sare si piper.
Adauga apoi verdeata tocata, mai lasa pana da in clocot si apoi ia oala de pe foc.
Ciorba de porc cu zeama de varza se serveste cu smantana.
Tipul bucatariei
Romaneasca