Ciorba de porc cu zeama de varza

/ / Modificat: 2013-03-08
Ciorba de porc cu zeama de varza

Ciorba de porc cu zeama de varza este nelipsita din meniul sarbatorilor de iarna. Este satioasa, gustoasa si usor de preparat. Se serveste cu smantana si paine taraneasca.

Timp de preparare

90 minute  

Dificultate

Mediu  

Ingrediente

1 kg piept de porc

500 grame cartofi

1 litru zeama de varza

1 morcov

1 radacina de patrunjel

1 ceapa

400 grame rosii de la conserva

50 ml ulei

1 legatura leustean

1 legatura patrunjel

sare

piper

Mod de preparare

  Taie carnea de porc in cubulete si pune-o la fiert intr-o oala cu trei litri de apa. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa pe foc pana cand incepe sa dea in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 40 de minute.

Adauga apoi legumele tocate. Cand toate ingredientele din oala au fiert, adauga rosiile si zeama de varza. Asezoneaza cu sare si piper.

Adauga apoi verdeata tocata, mai lasa pana da in clocot si apoi ia oala de pe foc.

Ciorba de porc cu zeama de varza se serveste cu smantana.  

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Ciorba Carne Zeama de varza Legume

Articole recomandate

Citeste si despre