Ciorba de praz

/ / Modificat: 2012-05-09
Ciorba de praz

Ciorba de praz este o reteta foarte simpla si usor de preparat, mai ales atunci cand vrei sa mananci ceva usor, gustos si fara carne!

Timp de preparare

40 min.

Dificultate

usoara

Ingrediente

500 g praz

2 morcovi

1 ceapa

1 buc. telina

3 linguri de orez

1-2 linguri ulei de floarea soarelui

bors (dupa gust)

1 legatura leustean

sare

piper

Mod de preparare

Taie prazul rondele subtiri si pune-l intr-o tigaie cu ulei incins. Adauga un pahar cu apa, pune un capac si lasa-l sa se inabuse putin.

Curata si rade ceapa, morcovii si telina si adauga-le peste prazul inabusit. Adauga si orezul bine spalat, mai toarna vreo 2 l de apa si lasa legumele sa fiarba cam 20 de minute.

Dupa ce au fiert, adauga borsul, dupa gust, sarea si piperul si mai lasa oala pe foc vreo 5 minute.

Leusteanul tocat marunt se pune la sfarsit, cand ciorba este gata, sau in farfurie, la servire, pentru a-si pastra aroma si mireasma proaspete.

Se poate consuma si cu smantana.

Valori nutritrionale per 100 g

Calorii - 24

Grasimi - 4,4 g

Carbohidrati - 4.6 g

Proteine - 0.5 g

Tipul bucatariei

romaneasca

Taguri Retete ciorbe

Articole recomandate

Citeste si despre