Ciorba de praz este o reteta foarte simpla si usor de preparat, mai ales atunci cand vrei sa mananci ceva usor, gustos si fara carne!
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usoara
Ingrediente
500 g praz
2 morcovi
1 ceapa
1 buc. telina
3 linguri de orez
1-2 linguri ulei de floarea soarelui
bors (dupa gust)
1 legatura leustean
sare
piper
Mod de preparare
Taie prazul rondele subtiri si pune-l intr-o tigaie cu ulei incins. Adauga un pahar cu apa, pune un capac si lasa-l sa se inabuse putin.
Curata si rade ceapa, morcovii si telina si adauga-le peste prazul inabusit. Adauga si orezul bine spalat, mai toarna vreo 2 l de apa si lasa legumele sa fiarba cam 20 de minute.
Dupa ce au fiert, adauga borsul, dupa gust, sarea si piperul si mai lasa oala pe foc vreo 5 minute.
Leusteanul tocat marunt se pune la sfarsit, cand ciorba este gata, sau in farfurie, la servire, pentru a-si pastra aroma si mireasma proaspete.
Se poate consuma si cu smantana.
Valori nutritrionale per 100 g
Calorii - 24
Grasimi - 4,4 g
Carbohidrati - 4.6 g
Proteine - 0.5 g
Tipul bucatariei
romaneasca