Ciorba de pui este un preparat de baza pentru bucataria romaneasca, regasindu-se in meniul familiilor cel putin o data pe saptamana. Acest fel de mancare principal furnizeaza organismului o cantitate importanta de lichide, multe vitamine prin continutul bogat de legume si proteine din carne.
Foto: woodfiredkitchen.com
Timp de preparare
1 ora si 20 de minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 pui fara piept si pulpe
1 ceapa mare
3 morcovi medii
1/2 telina
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
100 g fidea
1 cutie de rosii cubulete
patrunjel verde
1 l bors
sare, piper, leustean
Mod de preparare
Curata puiul, spala-l bine si taie-l in 8 bucati, apoi pune-l la fiert intr-o oala de 3 litri cu putina sare.
Inlatura spuma cu o spatula si adauga toate legumele taiate cubulete sau rondele.
Dupa ce au fiert legumele (aproximativ 20 de minute), presara fideaua si las-o 15 minute sa se inmoaie bine. Completeaza amestecul cu rosiile, borsul, leusteanul si patrunjelul si mai lasa ciorba sa dea in clocot inca o data.
Mod de servire
Se serveste calda, cu ardei iuti murati (ciusca).
Trucuri de preparare
Daca nu agreezi ceapa printre legume, pune-o la fiert intreaga (curatata) si scoate-o inainte sa adaugi fideaua.
Valori nutritionale pentru 100 ml
Calorii: 92 kcal
Carbohidrati: 16 g
Grasimi: 2 g
Proteine: 7 g