Ciorba de rosii este un preparat extrem de racoritor si satios, care se poate consuma atat cald, cat si rece! Iata o reteta simpla, care se face rapid!
Foto: hempbeach.com
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
1,5 kg rosii coapte
2 morcovi medii
1 ardei gras
1 ceapa mare
1 pastarnac
2-3 linguri de ulei
1 legatura de patrunjel
1/2 cana de orez
sare
piper
Mod de preparare
Rade morcovul si pastarnacul si toaca marunt ceapa si ardeiul gras. Pune-le la calit in ulei si adauga doi litri de apa. Lasa legumele sa fiarba vreo 15 minute.
Pune rosiile la fiert intregi. Lasa-le sa fiarba cam 20 de minute sau pana cand vezi ca se desprinde usor coaja. Curata-le de pielita si paseaza-le bine.
Adauga-le peste supa in care fierb legumele si adauga si orezul. Mai lasa ciorba pe foc pana cand fierbe orezul.
Dupa ce iei oala de pe foc, potriveste de sare si piper si presara pe deasupra patrunjelul tocat marunt.
Trucuri
In cazul in care ciorba nu este acra, se pot adauga in fiecare portie, cativa stropi de lamaie.
Se consuma cu crutoane si se adauga si smantana, dupa preferinta.