Este sezonul verdeturilor, asa ca de ce sa nu profiti din plin de beneficiile acestor ingrediente? Poti pregati o ciorba de salata verde, fara ca bugetul sa-ti fie afectat.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
2-3 salate verzi
1 l bors
1 ceasca orez
4 fire ceapa verde
3 fire usturoi verde
100 g costita afumata
3 oua
sare
leustean
2 linguri ulei
Mod de preparare
Pune la fiert o oala cu un litru de apa si las-o sa dea in clocot. Adauga orezul spalat in apa rece, ceapa si usturoiul tocate marunt. Pune si salata verde taiata fasii subtiri, de 1-2 cm, apoi lasa ciorba la fiert, la foc mic, circa 20 de minute. Dupa trecerea acestui timp, adauga borsul fiert si limpezit de spuma si leusteanul tocat marunt.
Separat, prepara o omleta din cele trei oua batute cu o lingura de apa si un praf de sare. Taie omleta fasii si pune-le peste ciorba de salata.
Taie costita afumata in fasii subtiri sau cubulete si pune-o la prajit, intr-o tigaie fara grasime. Adauga costita rumenita peste ciorba, odata cu grasimea scursa.
Pune peste ciorba 2 linguri de ulei si mai las-o sa dea intr-un clocot.
Trucuri
Serveste ciorba de salata cu paine proaspata, smantana si ardei iute.