Ciorba de urzici este o reteta traditionala de primavara, apreciata pentru gustul sau unic si beneficiile aduse sanatatii. Bogata in vitamine si minerale, aceasta ciorba este perfecta pentru detoxifierea organismului si intarirea imunitatii. Combinatia de urzici fragede, usturoi aromat si un strop de smantana ofera un preparat cremos si delicios, potrivit pentru orice masa.
Daca iti doresti o ciorba usoara, hranitoare si plina de prospetime, aceasta reteta este alegerea ideala! Se prepara rapid, cu ingrediente simple, si poate fi adaptata usor in functie de preferinte. Hai sa descoperim impreuna cum poti pregati acasa o ciorba de urzici delicioasa!
Ingrediente:
-
100 g urzici
-
1 lingurita ulei de masline
-
1 lingura amidon (sau faina)
-
100 ml lapte
-
1 lingura smantana
-
1 ou de gaina
-
1-2 catei de usturoi
-
1 lingura otet de mere (sau zeama de lamaie)
-
Putin marar verde
-
Sare (dupa gust)
Mod de preparare:
-
Pregatirea urzicilor:
-
Spala bine urzicile in mai multe ape, pentru a elimina orice impuritati.
-
Opareste-le in apa clocotita pentru 2-3 minute, apoi scurge-le si toaca-le marunt.
-
-
Prepararea bazei ciorbei:
-
Intr-o oala, incinge uleiul de masline si adauga usturoiul tocat marunt. Caleste-l usor, fara a-l arde.
-
Adauga urzicile tocate si amesteca bine.
-
-
Ingroasarea ciorbei:
-
Dizolva amidonul (sau faina) in lapte si adauga compozitia in oala, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
-
Lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-7 minute, amestecand din cand in cand.
-
-
Finalizarea ciorbei:
-
Bate oul intr-un bol, apoi incorporeaza-l treptat in ciorba, amestecand energic pentru a obtine o textura fina.
-
Adauga smantana si otetul de mere (sau zeama de lamaie). Potriveste de sare dupa gust.
-
Presara marar verde tocat marunt pentru un plus de aroma.
-
-
Servire:
-
Se poate servi calda, alaturi de paine proaspata sau mamaliga.
-
Pofta buna!
Sursa: www.meniuripentruzambareti.com
Sursa foto: freepik