Ciorba de varza

/ / Modificat: 2012-05-07
Ciorba de varza

Ciorba de varza, saraca in calorii, dar foarte gustoasa se pregateste destul de simplu.

Foto: cagc-ca.org

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

1 varza mica (cruda)

1 telina

2 morcovi

1 ceapa

3 fire usturoi verde

2 cartofi

sare

piper

1 l bors

1 cana smantana (250 g)

1 ceasca ulei

verdeata proaspata (leustean/ patrunjel)

Mod de preparare

Curata varza de foile de deasupra, apoi spal-o in apa rece si tai-o fideluta. Freaca varza cu sare, clateste cu apa rece, dupa care stoarce-o bine de apa.

Pune varza la calit intr-o oala mare, cu o ceasca de ulei. Cand varza s-a inmuiat usor, adauga ceapa tocata, telina rasa, cartofii cubulete si morcovii fideluta.

Pune peste aceste legume o ceasca de apa, apoi acopera oala, circa 10 de minute. Dupa ce s-au calit legumele, adauga inca un litru de apa si lasa ciorba la fiert 20-25 de minute.

Adauga usturoi verde tocat, borsul fiert separat, potriveste de gust cu sare si piper, iar la final presara verdeata tocata marunt.

Drege ciorba cu smantana si serveste-o calda, cu paine proaspata sau crutoane de paine.

Taguri Ciorba Varza

Articole recomandate

Citeste si despre