Ciorba de varza, saraca in calorii, dar foarte gustoasa se pregateste destul de simplu.
Foto: cagc-ca.org
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
1 varza mica (cruda)
1 telina
2 morcovi
1 ceapa
3 fire usturoi verde
2 cartofi
sare
piper
1 l bors
1 cana smantana (250 g)
1 ceasca ulei
verdeata proaspata (leustean/ patrunjel)
Mod de preparare
Curata varza de foile de deasupra, apoi spal-o in apa rece si tai-o fideluta. Freaca varza cu sare, clateste cu apa rece, dupa care stoarce-o bine de apa.
Pune varza la calit intr-o oala mare, cu o ceasca de ulei. Cand varza s-a inmuiat usor, adauga ceapa tocata, telina rasa, cartofii cubulete si morcovii fideluta.
Pune peste aceste legume o ceasca de apa, apoi acopera oala, circa 10 de minute. Dupa ce s-au calit legumele, adauga inca un litru de apa si lasa ciorba la fiert 20-25 de minute.
Adauga usturoi verde tocat, borsul fiert separat, potriveste de gust cu sare si piper, iar la final presara verdeata tocata marunt.
Drege ciorba cu smantana si serveste-o calda, cu paine proaspata sau crutoane de paine.