Ciorba de vita cu sfecla rosie este o reteta care te ajuta sa diversifici gama de supe si ciorbe pe care o servesti familiei tale. Sfecla completeaza perfect ansamblul de legume si carne de vita din reteta clasica, oferindu-i un gust desavarsit!
Timp de preparare
80 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
600 g sfecla rosie
400 g carne de vita
500 ml bors
1 bucata mica telina
1 ceapa mare
3 morcovi
1 radacina pastarnac
1/4 varza
2 foi dafin
3-4 linguri de bulion
1 lingura de faina
1 legatura de marar
2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ceasca de smantana
sare
Mod de preparare
Curata toate legumele si spala-le, apoi taie-le bucatele mici sau fasii si pune-le la calit impreuna cu dafinul, intr-o oala mare, in care pui ulei la incins. Dupa ce zarzavaturile s-au calit, adauga 3- 3.5 l apa fierbinte si sare.
Adauga si carnea taiata cubulete sau fasii. Lasa totul sa fiarba la foc mic. Intre timp, amesteca faina cu smantana si bulionul, adauga o cana de bors si apoi toarna tot amestecul in oala. Da sfecla pe razatoare si adaug-o in ciorba, pune si restul de bors si lasa la fiert pana cand carnea devine moale.
Ciorba se serveste cu marar tocat si smantana.