Zdrentele de ou dau ciorbelor un gust deosebit si mai multa consistenta.
Timp de preparare
10 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
100 g faina
2 oua
sare
piper
boia, verdeata uscata (optional)
Mod de preparare
Amesteca ouale batute cu faina, pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase. Pune sare si piper, dupa gust.
Pune compozitia respectiva intr-un cornet de hartie, apoi, cu ajutorul acestuia, toarna compozitia in zeama de ciorba fierbinte, care clocoteste. Vor rezulta bucatele de aluat, asa-numitele zdrente pentru ciorba.
Ciorba trebuie lasata la fiert inca 10-15 minute, ca sa fiarba bine si zdrentele. In caz contrar risti ca aluatul sa ramana crud la mijloc.
Trucuri
Poti imbogati gustul zdrentelor pentru ciorba cu putina boia sau cu verdeturi uscate.
Tipul bucatariei
Internationala