Zdrente (pentru ciorbe)

/ / Modificat: 2012-11-26
Zdrente (pentru ciorbe)

Zdrentele de ou dau ciorbelor un gust deosebit si mai multa consistenta.

Timp de preparare

10 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

100 g faina

2 oua

sare

piper

boia, verdeata uscata (optional)

Mod de preparare

Amesteca ouale batute cu faina, pana obtii o compozitie omogena, fara cocoloase. Pune sare si piper, dupa gust.

Pune compozitia respectiva intr-un cornet de hartie, apoi, cu ajutorul acestuia, toarna compozitia in zeama de ciorba fierbinte, care clocoteste. Vor rezulta bucatele de aluat, asa-numitele zdrente pentru ciorba.

Ciorba trebuie lasata la fiert inca 10-15 minute, ca sa fiarba bine si zdrentele. In caz contrar risti ca aluatul sa ramana crud la mijloc.

Trucuri

Poti imbogati gustul zdrentelor pentru ciorba cu putina boia sau cu verdeturi uscate.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Ciorba

Articole recomandate

Citeste si despre