Clatitele aperitiv sunt gustari originale si creative, care potolesc foamea intregii familii pana la ora mesei!
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
Pentru clatite
1 ou
1 lingura ulei
50 g faina
150 ml lapte
sare
Pentru umplutura
sunculita
crema de branza
ardei gras
porumb
ciuperci etc
Mod de preparare
Pune intr-un bol 25 ml lapte, oul, uleiul si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.
Subtiaza compozitia cu restul de lapte si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 5-6 bucati. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.
Umplutura poate fi facuta din orice combinatie de legume, creme de branza, mezeluri usoare (din curcan, pui etc.) sau somon fume.
Clatitele se ung cu crema de branza (care poate fi cu verdeturi, ceapa sau simpla), se presara deasupra legume tocate marunt sau sunculita de curcan ori pui, se impacheteaza si apoi se taie rulouri mici si se asaza pe un platou.
Se pot servi si reci.
Tipul bucatariei
romaneasca