Desi ne-am obisnuit ca majoritatea umpluturilor de clatite sa fie dulci, avem pregatita si o reteta de clatite cu carne.
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Pentru clatite
2 ou
20 linguri faina
2 pahare apa
600 ml bere
1 praf de sare
3 linguri ulei (pentru prajit)
Pentru umplutura
300 g carne vita
1 ceapa
1 morcov
3 catei de usturoi
1 cutie rosii in bulion (400 grame)
1 pahar vin rosu
1 cana apa
2 linguri busuioc tocat
2 linguri ulei
sare, piper
Pentru finisare
150 ml smantana de gatit
cascaval ras
Mod de preparare
Amesteca ingredientele pentru clatite, apoi lasa aluatul la frigider, circa 30 de minute. Coace clatitele, pe rand si lasa-le deoparte.
Pregateste umplutura de carne. Curata ceapa, usturoiul si morcovul, toaca-le marunt si pune-le la calit in cele doua linguri de ulei. Adauga carnea tocata si acopera totul cu o cana de apa si un pahar de vin.
Fierbe amestecul de carne pana scade zeama. Adauga rosiile maruntite cu blenderul, busuiocul tocat si sare dupa gust. Continua fierberea pana cand sosul este legat. Asezoneaza cu sare (daca mai este nevoie) si piper.
Umple clatitele cu carne, aseaza-le intr-o tava incapatoare si acopera-le cu smantana lichida si cascaval ras.
Lasa clatitele la copt, la 180 de grade, circa 20 de minute.