Clatitele cu umplutura de finetti reprezinta unul din cele mai iubite deserturi.
Foto: idiva.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 oua
200 g faina
1 cana lapte (200 ml)
1 cana sifon (200 ml)
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
200 g finetti
ulei, pentru prajit
Mod de preparare
Amesteca bine ouale, faina, laptele, sifonul si lasa compozitia la rece, in frigider, minim o ora.
Parfumeaza clatitele cu zahar vanilat, apoi din aluatul obtinut formeaza clatite. Prajeste-le intr-o tigaie nonaderenta, care a fost unsa cu putin ulei, inainte de formarea fiecarei clatite.
Umple clatitele cu doua lingurite de finetti.
Serveste clatitele caldute, pudrate cu zahar sau stropite cu topping de ciocolata.
Trucuri
Daca aluatul ti se ingroasa, poti adauga 2-3 linguri de apa minerala, astfel incat sa obtii consistenta unei smantani mai groase.
Poti inlocui crema finetti cu orice alta crema de ciocolata. Adauga peste crema de ciocolata si cateva bucati de alune de padure, taiate marunt.
Tipul bucatariei
Internationala