Clatite cu dovleac si faina de ovaz, un deliciu la micul dejun

/ / Modificat: 2022-11-01
Clatite cu dovleac si faina de ovaz, un deliciu la micul dejun

Vrei sa prepari un mic dejun sanatos, nutritiv, pe care copilul, dar si voi, il veti adora? Poti incerca aceasta reteta de sezon, de clatite cu dovleac. Te asiguram ca sunt cele mai bune clatite pe care le-ai incercat vreodata.

Ingrediente (pentru doua portii)

100g piure din dovleac fiert sau copt

2 oua

½ lingurita praf de copt

20g faina de ovaz (o poti obtine prin macinarea fulgilor de ovaz)

scortisoara

esenta de vanilie

Cum se prepara clatitele cu dovleac si ovaz

Pentru a pregati rapid dovleacul, acesta poate fi fiert la abur. Insa va fiesi mult mai gustos daca il coci. Poti face accest lucru cu o seara inainte de prepararea clatitelor.

Spala dovleacul bine, taie-l in jumatate si scoate-I semintele. Taie-l apoi bucati potrivite si coace-l in cuptor. Cand este gata stinge focul si lasa-l sa se raceasca. Curata-I coaja si paseaza miezul pana obtii un piure cremos. 

Pentru a prepara clatitele, adauga intr-un bol dovleacul, ouale, praful de copt, faina, vanilia, si scortisoara si amesteca totul foarte bine. Bate totul cu un mixer pana obtii o compozitie omogena.

Se lasa compozitia sa stea timp de 5 minute, pentru ca faina sa absoarba lichidul.

Se unge usor o tigaie antiaderenta cu foarte putin ulei si se incalzeste la putere medie. Se toarna portii de aluat in forme rotunde, putin cate putin, pentru a forma clatite tip pancakes.

Cand incep sa faca bule pe o parte, se intorc cu o spatula si se lasa sa se rumeneasca si pe partea cealalta. 

In functie de cat faci clatitele de mari, vei obtine aproximativ 4-6 bucati.

Pot fi servite cu iaurt, sirop de artar si/sau fructe.

FOTO: freepik.com

Taguri Clatite Mic dejun copii

Articole recomandate

Citeste si despre