Clatitele cu flori de salcam sunt foarte aromate si au o textura surprinzatoare. Incearca sa iti surprinzi familia cu un desert atipic, dar foarte delicios.
Foto: flickr.com
Timp de preparare
50 de minute
Dificultate
medie
Ingrediente
2 oua
300 g faina
1 praf de sare
1 pahar de apa minerala
1 pahar lapte
6-8 flori de salcam
ulei, pentru prajit
zahar pudra, pentru servit
Mod de preparare
Pregateste aluatul de clatite, adauga in acesta flori proaspete de salcam, dupa ce le-ai desprins de pe codite.
Omogenizeaza aluatul obtinut, apoi coace foile de clatite, rand pe rand.
Serveste clatitele caldute, pudrate cu zahar.
Trucuri
Spala bine florile de salcam, pentru a nu ramane praf pe ele sau insecte. Foloseste doar florile de salcam, dupa ce le-ai desprins de pe ciorchinele pe care sunt prinse.
Tipul bucatariei
Romaneasca