Clatitele cu legume reprezinta un preparat gustos si sanatos, cu care iti poti rasfata oricand familia, atunci cand esti in lipsa de idei pentru pranz sau cina. Iata o reteta simpla si rapida!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
250 g faina
3 oua
200 ml lapte sau apa minerala
sare
Mod de preparare
3 fire ceapa verde tocata marunt
2 morcovi rasi
1 ardei gras rosu taiat cubulete
1 ardei gras verde taiat cubulete
1 legatura patrunjel tocat
1 legatura marar tocat
30 g unt
sare
piper
1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare
Prepara aluatul de clatite: amesteca faina, sarea, ouale si apa (laptele), pana cand obtii un aluat semisubtire. Pune o tigare nonaderenta pe foc si topeste putin unt in ea, apoi incepe sa prajesti clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 6-8 clatite subtiri.
Separat, in alta tigaie, pregateste umplutura: topeste untul, adauga legumele la calit si lasa-le pana se inmoaie. Asezoneaza cu sare si piper, iar la sfarsit, adauga patrunjelul si zeama de lamaie.
Umple clatitele cu umplutura de legume si serveste-le cu marar pe deasupra.