Clatitele cu somon sunt un aperitiv delicios si simplu de facut. Daca nu mai aveai idee cum sa prepari somonul, foloseste-l ca umplutura intr-unele dintre cele mai gustoase clatite-aperitiv!
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
Pentru clatite
1 ou
1 lingura ulei
50 g faina
150 ml lapte
sare
Pentru umplutura
250 g file de somon
100 ml smantana
125 g ciuperci
30 g unt
1 legatura de marar
zeama de lamaie
sare
piper
Mod de preparare
Pune intr-un bol 25 ml lapte, oul, uleiul si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.
Subtiaza compozitia cu restul de lapte si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 4-5 bucati. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.
Pentru umplutura, topeste untul in tigaie, adauga ciupercile taiate sferturi sau din conserva si lasa-le sa se caleasca un pic. Dupa cateva minute, adauga si fileul de somon taiat cubulete mici, smantana, putina zeama de lamaie, sare, piper si marar si mai lasa pe foc cateva minute.
Umple fiecare clatita cu amestecul de somon, avand grija sa lasi sosul pe care si-l lasa umplutura in tigaie. Sosul ramas se toarna pe deasupra clatitelor rulate frumos in farfurie.