Clatitele cu sos de portocale sunt o alta modalitate interesanta si exotica de a transforma banalele clatite intr-un desert original si delicios!
Foto: greatlittleideas.com
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
Pentru aluatul de clatite
1 ou
1 lingura de ulei
50 g faina
150 ml lapte
2-3 picaturi de esenta rom/vanilie
1 pliculet de zahar vanilat
un varf de cutit de sare
Pentru sos
2 portocale
1 lamaie
sucul si zeama de la o alta portocala
80 g zahar
100 g unt
10 linguri de rom
Mod de preparare
Pune intr-un bol 25 ml lapte, oul, uleiul, romul, zaharul vanilat si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.
Subtiaza compozitia cu restul de lapte pana cand are o consistenta precum a smantanei si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 4-5 bucati. In cazul in care vrei sa prepari mai multe, dubleaza cantitatile ingredientelor. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.
Sosul se prepara caramelizand zaharul, adaugand apoi untul, dar si sucul si coaja de portocala, precum si cele de la lamaie. Se lasa sa clocoteasca.
Curata portocalele, taie-le felii si adauga-le in sos, impreuna cu sosul.
Clatitele se umplu cu portocale si se stropesc cu sos.