Clatite cu spanac si ciuperci

/ / Modificat: 2014-09-25
Clatite cu spanac si ciuperci

Clatitele umplute cu spanac si ciuperci pot fi un aperitiv perfect. Sunt gustoase si usor de preparat si cu siguranta iti vei gasi rapid doritori pentru o portie suplimentara.

Timp de preparare

  45 min.

Dificultate

mica

Ingrediente

1 cana de faina

3 oua mari

200 ml lapte

2 lingurite unt topit

1 lingura ulei de masline

400 g ciuperci

1 ceapa

1 lingurita rozmarin proaspat

200 g spanac

100 g branza de capra

100 ml apa minerala

sare

Mod de preparare

Prepara un aluat de clatite amestecand bine intr-un blender ouale, faina, laptele, untul topit si un praf de sare. Lasa aluatul la frigider pana prepari umplutura. Spala spanacul si opareste-l, apoi lasa-l sa se scurga bine. Toaca-l marunt.

Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie adanca, adauga ciupercile taiate felii, ceapa taiata fasii, rozmarinul maruntit si un praf de sare, dupa gust. Lasa sa fiarba in zeama lasata de ciuperci pana cand acestea se inmoaie bine. Adauga spanacul si lasa-l si pe el sa se caleasca acolo 4-5 minute.

Scoate aluatul de clatite din frigider si toarna peste el o jumatate de cana de apa minerala, apoi amesteca bine. Prajeste clatitele, iar cand sunt gata, umple-le cu spanacul cu ciuperci, iar inainte de a le rula, presara putina branza de capra. Se servesc calde.

Taguri Aperitiv Retete spanac

Articole recomandate

Citeste si despre