Clatitele de cartofi, cunoscute si sub numele de tocinei, sunt unele dintre cele mai rapide, gustoase si satioase mancaruri pe care le poti prepara si pe care le poti savura atat ca gustari, cat si ca aperitive, alaturi de branza sau sosuri.
Timp de preparare
15 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
4 cartofi mari
1 ceapa
2 linguri faina
1-2 oua
sare
piper
unt
Mod de preparare
Curata cartofii si da-i pe razatoare. Toaca ceapa marunt si adaug-o peste cartofi. Separat, bate ouale cu sare si piper. Stoarce bine in pumni cartofii cu ceapa de zeama inainte de a-i adauga in amestecul de ou. La sfarsit, incorporeaza faina.
Pune 30-50 g unt la incins intr-o tigaie. Ia cu lingura din compozitia de clatite de cartofi si pune in tigaie, la prajit. Prajeste-le pe ambele parti. Scoate-le pe servetele de hartie, pentru a inlatura excesul de grasime.