Clatitele la cuptor reprezinta un desert sofisticat, pe care il poti pregati in weekend, cand toata familia se aduna in jurul mesei.
Foto: buzzyfoods.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Pentru aluat
1 ou
10 linguri faina
600 ml lapte
ulei
1 praf de sare
Pentru umplutura
250 g branza de vaci
2 linguri zahar tos
100 ml smantana
1 pahar marmelada de fructe
Mod de preparare
Sparge oul intr-un vas adanc, adauga faina si laptele, rand pe rand, alternand cele doua ingrediente.
Cand amestecul devine omogen adauga un praf de sare si si doua linguri de apa rece, apoi da totul la frigider, minim 15 minute.
Din acest aluat coace clatite intr-o tava unsa cu putin ulei.
Foto: wikimedia.org
Clatitele obtinute le ungi cu marmelada de fructe, le rulezi si le pui intr-o forma termorezistenta, unsa cu unt.
Presara printre clatite branza de vaci amestecata cu zahar tos, acopera totul cu smantana si da la cuptor, circa 20 de minute.
Serveste clatitele calde, pudrate cu zahar.
Trucuri
Adauga peste clatitele acoperite cu smantana putina coaja rasa de portocala, pentru o aroma deosebita.