Clatitele pufoase se pregatesc rapid si pot fi umplute cu dulceata, miere, inghetata sau crema de ciocolata.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
3 oua
2 linguri unt
2 linguri zahar farin
5 linguri faina
1 cana lapte
coaja rasa lamaie
1 praf de sare
topping (la alegere)
Mod de preparare
Separa ouale, albus de galbenus, iar galbenusurile le freci cu untul si zaharul farin, apoi incorporeaza albusurile batute cu telul si un praf de sare.
Adauga faina cernuta si omogenizeaza amestecul, apoi subtiaza totul cu lapte.
Parfumeaza clatitele cu niste coaja de lamaie rasa, apoi din aluatul obtinut formeaza clatite si prajeste-le intr-o tigaie nonaderenta, care a fost unsa cu putin ulei, doar pentru prima clatita.
Umple clatitele cu un topping dulce, la alegere.
Trucuri
Aluatul pentru clatite trebuie tinut o ora la frigider.
Tipul bucatariei
Internationala