Clatitele siciliene reprezinta o metoda inedita de a transforma clatitele clasice intr-un desert nou, delicios si dulce!
Foto: deliciousmagazine.co.uk
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
Pentru clatite
1 ou
1 lingura de ulei
50 g faina
150 ml lapte
2-3 picaturi de esenta rom/vanilie
1 pliculet de zahar vanilat
sare
Pentru umplutura si decor
finetti
inghetata
frisca
Mod de preparare
Pune intr-un bol 25 ml lapte, oul, uleiul, romul, zaharul vanilat si putina sare si amesteca bine cu mixerul sau cu telul. Apoi, incepe sa torni si sa incorporezi, treptat, faina pana cand nu mai are cocoloase.
Subtiaza compozitia cu restul de lapte pana cand are o consistenta precum a smantanei si incepe sa prepari clatitele. Ar trebui sa iti iasa cam 4-5 bucati. In cazul in care vrei sa prepari mai multe, dubleaza cantitatile ingredientelor. Unge bine tigaia cu ulei, cel putin inainte de prima clatita.
Fiecare clatita se umple cu finetti si se ruleaza. Se servesc cate doua pe farfurie, cu inghetata si frisca pe deasupra.
Tipul bucatariei
italiana