Buretii de fag se pot conserva pentru iarna, cam in acelasi mod in care se conserva si alte muraturi.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 kg bureti de fag (sau pleurotus)
0,5 l apa
0,3 otet de mere sau cidru
3-4 foi de dafin
10-15 boabe de piper
1/2 legatura de marar
3-4 catei de usturoi
1 lingura de sare de mare
Mod de preparare
Spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape, fiindca ca au nisip mult.
Dupa ce te-ai asigurat ca sunt spalate foarte bine trebuie sa pui toate ingredientele, in afara de usturoi si marar, intr-un vas acoperit, sa fiarba la foc mic.
Cand se inmoaie ciupercile se opreste focul si se adauga mararul tocat si usturoiul taiat felii.
Dupa ce se racesc, pune-le in borcane. Serveste buretii de fag ca aperitiv sau garnitura.
Tipul bucatariei
Internationala