Bureti de fag conservati

/ / Modificat: 2012-09-17
Bureti de fag conservati

Buretii de fag se pot conserva pentru iarna, cam in acelasi mod in care se conserva si alte muraturi.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

2 kg bureti de fag (sau pleurotus)

0,5 l apa

0,3 otet de mere sau cidru

3-4 foi de dafin

10-15 boabe de piper

1/2 legatura de marar

3-4 catei de usturoi

1 lingura de sare de mare

Mod de preparare

Spala ciupercile foarte bine, in mai multe ape, fiindca ca au nisip mult.

Dupa ce te-ai asigurat ca sunt spalate foarte bine trebuie sa pui toate ingredientele, in afara de usturoi si marar, intr-un vas acoperit, sa fiarba la foc mic.

Cand se inmoaie ciupercile se opreste focul si se adauga mararul tocat si usturoiul taiat felii.

Dupa ce se racesc, pune-le in borcane. Serveste buretii de fag ca aperitiv sau garnitura.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Conserve de iarna

Articole recomandate

Citeste si despre