Cascavalul marinat trebuie sa isi faca loc printre conservele tale de "muraturi" pentru sezonul rece. Este considerat o delicatesa si se poate transforma intr-o gustare rapida pentru cei dragi, dar si intr-un aperitiv ce va impresiona orice invitat care iti va trece pragul.
Timp de preparare
10 min. + 14 zile (marinat)
Dificultate
usor
Ingrediente
cascaval nu foarte tare
cativa catei de usturoi
o crenguta de rozmarin
cateva boabe de piper
fulgi de ardei rosu (picant sau dulce, in functie de preferinte)
ulei de masline
Mod de preparare
Taie cascavalul cuburi si pune-le intr-un borcan, adaugand printre acestea cateii de usturoi usor zdrobiti. Amesteca piperul, rozmarinul tocat si fulgii de ardei si adauga-le peste cascaval. Toarna ulei de masline in borcan, pana cand cascavalul este complet acoperit.
Cascavalul marinat poate fi consumat dupa ce a fost tinut la marinat 2-3 zile la loc intunecos si racoros, apoi inca vreo 7-10 zile la frigider.