Castraveti bulgaresti (murati)

/ / Modificat: 2012-04-20
Castraveti bulgaresti (murati)

Castravetii bulgaresti murati se prepara in otet si inlocuiesc cu succes salatele pentru o multime de preparate! Ei pot fi gatiti si in tocanite sau adaugati in diverse salate! Pot fi conservati atat iarna, cat si in restul anului!

Foto: sheknows.com

Timp de preparare

45 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 kg castraveti

4 boabe de piper

1 lingurita rasa de boabe de mustar

cateva felii de ceapa

3-4 catei de usturoi

1 1/2 lingurite sare

2 lingurite zahar

180 ml otet

Mod de preparare

Spala foarte bine castravetii, cu tot cu coaja, si asaza-i intr-un borcan cu o capacitate de 1 l.

Presara printre ei ceapa, usturoi, boabe de piper si mustar, zahar si sare, iar la final adauga otetul. Completeaza borcanul cu apa, pana sus.

Pune borcanul la fiert intr-o cratita cu apa, cam un sfert de ora.

Inchide bine borcanul cu un capac etans.

Tipul bucatariei

romaneasca

Taguri Retete muraturi

Articole recomandate

Citeste si despre