Castravetii bulgaresti murati se prepara in otet si inlocuiesc cu succes salatele pentru o multime de preparate! Ei pot fi gatiti si in tocanite sau adaugati in diverse salate! Pot fi conservati atat iarna, cat si in restul anului!
Foto: sheknows.com
Timp de preparare
45 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
1 kg castraveti
4 boabe de piper
1 lingurita rasa de boabe de mustar
cateva felii de ceapa
3-4 catei de usturoi
1 1/2 lingurite sare
2 lingurite zahar
180 ml otet
Mod de preparare
Spala foarte bine castravetii, cu tot cu coaja, si asaza-i intr-un borcan cu o capacitate de 1 l.
Presara printre ei ceapa, usturoi, boabe de piper si mustar, zahar si sare, iar la final adauga otetul. Completeaza borcanul cu apa, pana sus.
Pune borcanul la fiert intr-o cratita cu apa, cam un sfert de ora.
Inchide bine borcanul cu un capac etans.
Tipul bucatariei
romaneasca