Castraveti in saramura

/ / Modificat: 2012-09-17
Castraveti in saramura

Castravetii in saramura fac parte din categoria retetelor de muraturi de iarna, care nu trebuie sa iti lipseasca din rafturile camarei.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

4-5 kg castraveti cornison proaspeti

sare mare neiodata (1 lingura la 1 l de apa)

usturoi

radacina de hrean

1 lingura de otet pentru fiecare borcan

1 legatura de marar uscat

Mod de preparare

Spala castravetii, apoi curata usturoiul (7-8 catei la un borcan de 5 litri). Curata radacinile de hrean si taie-le bastonase de 4-5 cm.

In fiecare borcan se aranjeaza straturi de castraveti, cat mai inghesuiti. Dupa ce asezi primul strat de castraveti, pune printre ei 3-4 catei de usturoi si 3-4 bucati de hrean. Continua asa pana umpli tot borcanul.

Pregateste saramura: intr-o oala masoara o cantitate de apa si pune sarea, avand grija sa respecti proportiile. Lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Ia cu un polonic din saramura si toarna peste castraveti, pana cand se umple bine borcanul.

Pune capacul, fara a-l strange foarte bine si pune borcanele pe o tava pentru 3-4 zile. In fiecare zi, toarna apa din borcane intr-o cratita si fierbe, dupa care pune-o la loc peste castraveti.

Ultima data, dupa ce apa a fost pusa in borcane, deasupra trebuie sa pui cate-o lingura de otet si crengute uscate de marar.

Taguri Castraveti

Articole recomandate

Citeste si despre