In fiecare toamna, gospodinele se intrec in prepararea de conserve si muraturi. Noi iti oferim o reteta simpla, pentru prepararea castravetilor murati.
Foto: hear.org
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3-4 kg castraveti
3-4 capete de marar
1 capatana usturoi
5-6 ardei iuti mici
3 l apa
1,5 l otet alb
1 cana cu sare pentru muraturi
Mod de preparare
Spala castravetii de pamant, apoi pune-i in borcane, avand grija sa folosesti doar acei castraveti tari, proaspeti.
Foloseste o capatana de marar la un borcan, 2-3 catei de usturoi si 1 ardei iute.
Pune apa la fiert, amestecata cu otetul si sarea si lasa totul sa dea intr-un clocot. Toarna lichidul obtinut peste castraveti, apoi sigileaza borcanele.
Lasa borcanele la murat minim trei saptamani, inainte de servire.
Serveste castraveciorii murati cu alte muraturi, alaturi de friptura de porc.