Castraveti murati

/ / Modificat: 2012-05-11
Castraveti murati

In fiecare toamna, gospodinele se intrec in prepararea de conserve si muraturi. Noi iti oferim o reteta simpla, pentru prepararea castravetilor murati.

Foto: hear.org

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

3-4 kg castraveti

3-4 capete de marar

1 capatana usturoi

5-6 ardei iuti mici

3 l apa

1,5 l otet alb

1 cana cu sare pentru muraturi

Mod de preparare

Spala castravetii de pamant, apoi pune-i in borcane, avand grija sa folosesti doar acei castraveti tari, proaspeti.

Foloseste o capatana de marar la un borcan, 2-3 catei de usturoi si 1 ardei iute.

Pune apa la fiert, amestecata cu otetul si sarea si lasa totul sa dea intr-un clocot. Toarna lichidul obtinut peste castraveti, apoi sigileaza borcanele.

Lasa borcanele la murat minim trei saptamani, inainte de servire.

Serveste castraveciorii murati cu alte muraturi, alaturi de friptura de porc.

Taguri Castraveti Muraturi

Articole recomandate

Citeste si despre