Compotul de banane este foarte aromat si este unul dintre deserturile tropicale pe care trebuie sa le incerci. Se consuma rece, de la frigider.
Foto: indochinekitchen.com
Timp de preparare
45 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 l apa
350 g zahar
2-3 banane
zeama de lamaie
Mod de preparare
Pregateste mai intai un sirop legat, din apa si zahar.
Intre timp, curata bananele de coaja si taie-le rondele grosute, apoi stropeste-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Lasa-le deoparte, pana in momentul in care siropul de zahar incepe sa se ingroase.
Toarna siropul fierbinte peste rondelele de banane, apoi mai pune compotul la fiert circa 15 minute.
Trucuri
Foloseste banane mai verzi, deoarece bananele coapte au tendita sa se farame la fiert.
Poti aromatiza acest compot fie cu esenta de rom, fie cu pastaie de vanilie, dupa preferinta.
Tipul bucatariei
Internationala