Compotul de caise este foarte racoros si nici nu se prepara prea greu.
Foto: brickform.cz
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 kg caise
800 g zahar
2 l apa
1 aspirina
Mod de preparare
Spala caisele, scoate-le samburii, apoi aranjeaza-le in borcane.
Separat, pregateste un sirop, pe care il vei turna peste borcanele respective.
Pune apa la fiert cu zaharul, timp de 4 minute, apoi las-o putin la racit (trebuie sa fie fierbinte, nu clocotita). Desfa o aspirina in acest sirop, apoi toarna-l peste caisele din borcane.
Leaga borcanele de compot cu celofan umezit, apoi pune borcanele la fiert, la bain-marie. Cand apa incepe sa clocoteasca, da focul la mic si lasa la fiert inca 30 de minute.
Stinge focul si lasa borcanele de compot in apa, pana cand acestea se racesc. Pune borcanele la pastrat in camara sau in beci.
Tipul bucatariei
Internationala